Index Vakbarát Hírportál

Kósa Lajos folytatja a kormány kommunikációs ámokfutását

2017. február 18., szombat 09:00

Kellemetlenül érinti a Fideszt, hogy a Momentumnak sikerült 266 ezer aláírást összegyűjtenie az olimpiai népszavazás kiírásáért. Persze össze kell azt még rendesen számolni, de azért elég beszédes volt, ahogy a kormánylapok kezelték a hírt tegnap: az MTI-nél még az orosz állami hírügynökség is hamarabb hozta le a hírt, az Origóban egy órás gondolkodás után tömeges hamis aláírásokról beszéltek a címben, végül nagyjából a fideszes hétvégi frakcióülésen kiadott ukáz szerint számoltak be kényszeredetten a hírről: az ellenzék elárulta az olimpiát, rápisiltek a lángra.

Ez a 266 ezer aláírás egy pillanat alatt érte el azt, hogy a kormány úgy kifaroljon az olimpia mögül, mintha ott sem lett volna soha. A fideszes politikusok hirtelen Tarlósra kezdtek mutogatni, és azt hangsúlyozzák, a főpolgármester felelőssége, hogy ezek után pályázunk-e a 2024-es olimpiáért. Nyilván nem lenne szerencsés bevállalniuk egy esetleg sikertelen népszavazást.

Tökéletes folytatása a kommunikációs ámokfutásnak Kósa Lajos részéről a szombati interjúja a Magyar Időkben, ahol a következő kérdés és válasz hangzott el (íródott le):

Magyar Idők

A Fidesz az utóbbi hetekben feltűnően csendben van olimpiaügyben. Miért?

Kósa Lajos:

Az olimpia Budapest ügye, az olimpiát városok rendezik, nem kormány, nem parlament.

Valószínűleg néhány nap múlva már arról fognak beszélni, hogy az aljas Tarlós István több tízmilliárd forintot, a nép pénzét verte el feleslegesen az "olimpiára" hivatkozva, a kormány tudta nélkül. Addig is álljon itt egy, a Kósa szavaira tökéletesen rímelő részlet Orbán a Magyar Olimpiai Bizottság alapításának 120. évfordulóján elhangzott beszédéből:

Nyugodt szívvel nevezhetjük össznemzeti ügynek. A magyar kormány ezért mindenben támogatja a Magyar Olimpiai Bizottságot, amely a nemzeti ügy élére állt.

Rovatok