Index Vakbarát Hírportál

Gundel Takács szerint tehát Orbánék most hülyét csináltak belőlünk a világ előtt

2017. február 22., szerda 22:08

Éppen szerdán jelentették be, hogy Gundel Takács Gábor lesz a Budapesti Olimpiáért Mozgalom szóvivője. „A Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, műsorvezető, sportriporter és kommentátor mostantól a BOM szóvivőjeként támogatja a budapesti olimpia ügyét és a BOM ösztöndíjprogramját” – írta ki a BOM. Estére pedig kiderült, hogy függetlenül a kérdésben kiírandó népszavazáshoz összegyűlt 260 ezer aláírástól, Orbán Viktor, Tarlós István és Borkai Zsolt úgy döntöttek (legalábbis a hármas találkozó után jelentették be), Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól.

Gundel Takáccsal szerda délelőtt jelent meg egy interjú a Szemlélek blogon, a cikket a BOM is megosztotta Facebook-oldalán. A beszélgetésből az derül ki, hogy a riporter csak értelmesen megszervezett, szigorú civil kontroll mellett megvalósuló olimpiát támogat. És a következő kérdés-válasz van az interjúban: 

Mit szólnál, ha az a döntés születne, hogy visszalépünk a pályázattól?

Szerintem hülyét csinálnánk magunkból a világ előtt.

Majd úgy folytatja, „azt üzennénk, hogy merünk kicsik, jelentéktelenek lenni (...) mostanra végre elhitték, hogy mi ezt meg tudjuk csinálni, túl vagyunk két pályázati fordulón, és mehetünk az utolsóra is. És akkor most lépünk vissza? Mi ütjük saját magunkra a pecsétet, hogy tényleg nem számítunk.”

Márpedig ahogy a pályázásról, úgy annak visszavonásáról sem kérdezték meg Orbánék a budapestieket, maguk döntöttek a visszavonásról.

Gundel Takács Gábor épp a múlt héten adott egy interjút az Origónak, melyben azzal indokolta távozását a közmédiától, hogy szakmai kérdésekben, illetve a köztévé kommunikációs megoldásaiban akadtak olyan döntések, amelyekkel már nem tudott egyetérteni.

Rovatok