Index Vakbarát Hírportál

Momentum: Az ügynököket a politikai elitben kell keresni

2017. február 23., csütörtök 11:52 | aznap frissítve

„Az olimpiai pályázat visszavonásával sem a feladatunk, sem a terveink nem változtak meg” – mondta az Országház előtt az olimpiai aláírásgyűjtést kezdeményező Momentum Mozgalom alelnöke. Soproni Tamás hangsúlyozta: a Momentum Mozgalom igazi feladata az, hogy befejezzék a rendszerváltást.

Ezért most 45 napon keresztül járják az országot, és vidéken is meg akarják alakítani a cselekvés köreit. Nem félnek az emberektől, az emberek véleményétől, és nem félnek a kérdésektől sem.

Olyan embereket keresnek, akik felül tudnak emelkedni a Magyarországot megosztó jobb- és baloldaliságon, hajlandóak cselekedni és közösségben gondolkozni, mert „a magyar nemzet a családunk” – mondta Soproni. Az alelnök szerint a politikai elit elárulta az országban élőket, ezért most nekik kell pótolni az állam feladatait.

Fekete-Győr András elnök arról beszélt: egyik szemük sír, a másik nevet a jelen helyzetben. Nagyon örülnek annak, hogy 266 ezer ember azt mondta: szeretné kinyilvánítani a véleményét egy kérdésben, és így a kezükbe tudták venni a sorsunkat. „A 266 ezer aláírás sűrítménye mindannak az elégedetlenségnek és tettvágynak, ami ma Magyarországot jellemzi.”  

Szomorúak viszont amiatt, hogy a magyar embereket nem hallgatták meg. A pályázat visszavonásáról is szűk körben, három férfi döntött: Orbán Viktor, Tarlós István és Borkai Zsolt. Ez elárulása azoknak, akik függetlenül attól, hogy szerettek volna olimpiát vagy sem, arról akartak volna vitatkozni, hogy milyen országban szeretnének élni. Ez gyávaság és arcátlanság Orbán Viktor részéről, mondta Fekete-Győr András.

„Baromi szomorú, hogy ott tart ma a politika, hogy minket, huszon-, harmincéves embereket próbálnak külföldi ügynököknek beállítani” – mondta a Momentum elnöke.

Ha ügynököket és besúgókat akarunk keresni, akkor azokat a politikai elitben keressük. Nemzetbiztonsági kockázatot hordoz, hogy az ügynökaktákról nem tudunk semmit, hiszen a politikusokat, a saját vezetőinket mind az oroszok, mind más nagyhatalmak, mind a magyar maffia zsarolhatja. Ez probléma, úgyhogy ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni.    

Rovatok