Index Vakbarát Hírportál

Erdőtűz van a Kőszegi-hegységben

2017. február 24., péntek 00:11

Csütörtök este tűz ütött ki a Kőszegi-hegység egy magasabban fekvő részén. A lángok a Szent Vid kápolna környékén csaptak fel, mértékét jól mutatja, hogy azokat Szombathelyről is látni lehet, írja a Nyugat.hu.

A környék időjárásával foglalkozó Facebook-oldalon azt írják: „Erdőtűz tombol a Kőszegi-hegységben, feltehetőleg a Szent-Vid felett, a Hörmannoknál. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, az oltást azonban nagyban nehezíti a viharos déli-délnyugati szél és hogy a helyszínen nincsen tűzcsap, oltóvíz. A tűz nagyságát jelzi, hogy Gyöngyösfaluból is tisztán látható az érintett rész".

A Nyugat.hu olvasói fotói közül van, amelyiket Szombathelyről küldték, és a távolban látszik a tűz. „A rendőrség lezárta a Velemből a Hörmann-forráshoz vezető utat, hogy a tűzoltóautók zavartalanul közlekedhessenek és hogy emberek ne menjenek a tűz közelébe. Erős szél nehezíti az oltást, meg nem erősített hírek szerint 2-2,5 hektárt veszélyeztetnek a lángok" - írja a lap. Hozzáteszi, úgy tudják, egy erdőirtásnál fadara gyulladt ki este kilenc körül Velem közelében, a Hörmann-forrásnál.

A 112press.hu azt írja, egy kisbusszal osztrák, rohonci tűzoltók is érkeztek a helyszínre.

Rovatok