Index Vakbarát Hírportál

Jövő héten már igazi tavasz lesz

2017. február 25., szombat 16:20 | aznap frissítve

Egész hétvégére marad a szeles, napfényes idő, jövő héttől pedig teljesen ráfordulunk a tavaszra - derül ki a Met.hu-n és az Időképen olvasható előrejelzésből. 

Vasárnap a szombatihoz hasonló lesz az időjárás, de észak, északnyugat felől újra megnövekszik a felhőzet, amiből késő délutántól akár jelentéktelen mennyiségű csapadék is előfordulhat északon, északkeleten. Helyenként megélénkülhet a délies szél, délután remek kirándulóidő, 5-10 fok valószínű, hajnalban pedig sokfelé várható fagy.

Hétfőn változóan felhős-napos időre készülhetünk, a Dunántúlon a déli szél megélénkülhet. Reggel még többfelé gyengén fagyhat, de délután már országszerte 10 fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet. A melegedés kedden üt be igazán 15 fokos csúcshőmérséklettel, amelyet ugyanakkor több helyen viharossá fokozódó délnyugati szél kísérhet.

Szerdán egy újabb hidegfront hozhat átmeneti lehűlést, 12 fokos napi maximum hőmérsékletet, szelet és csapadékot, de az előrejelzés szerint szerencsére rögtön utána visszajön az enyhe, kora tavaszias idő. 

Rovatok