Index Vakbarát Hírportál

Százmilliót keresett egy befuccsolt üzleten Tárnok fideszes alpolgármestere

2017. március 7., kedd 09:33

Radics Ernő Tárnok fideszes alpolgármestere közel 100 millió forinttal károsította meg a település jónéhány lakosát, akiket 2007-ben rávett arra, hogy adják el a földjüket egy beruházónak, vele pedig kössenek tanácsadói szerződést 3 százalékos közvetítői jutalékért. Az üzletből nem lett semmi, a jutalékért azonban pert indított az alpolgármester, a bíróság pedig neki adott igazat, írja a Blikk.

Radics egy 75 hektáros mezőgazdasági terület eladásában járt közben úgy, hogy alpolgármesterként az érintett terület átminősítésén dolgozott, ipari parkként ugyanis tőkeerős cégek is szóba jöhettek.

Bár szóban úgy állapodtunk meg, hogy a teljes vételár kifizetése esetén jár neki a jutalék, az írásos szerződésben az állt, hogy az az első pénzmozgással egy időben válik esedékessé. Azt állította, hogy ne is törődjünk vele, írjuk alá, mert komoly vevő van a láthatáron

– nyilatkozta a lapnak Lizicska József, az egyik tulajdonos, akinek hathektáros területét érintette az ügylet.

Az előszerződés és a foglaló kifizetése után az alpolgármester értesítette a tulajdonosokat, hogy ő teljesítette a szerződés minden pontját, ezért kéri a közvetítői jutalék kifizetését - azonban az adásvétel végül mégsem jött össze. Ennek ellenére Radics azoknak, akik nem fizették ki a jutalékát, levelet írt, amiben az állt, hogy a követelését átruházta egy másik ingatlanközvetítőnek, aki pedig küldte a fizetési felszólításokat az összes­ségé­ben közel százmillió forintos jutalék kifizetésére.

Mivel több tulajdonos nem volt hajlandó fizetni, bíróság elé került az ügy, ahol az ingatlanközvetítő javára döntöttek. Lizicskának több mint 11 millió forintot kellene kifizetnie perköltséggel és a kamatokkal együtt.

Amikor a lap megkérdezte Radics Ernőt, hogy etikusnak tartja-e azt, alpolgármesterként egyszerre dolgozik az érintett terület átminősítésén és az eladásán, azt felelte, nem nyilatkozik, és megtiltja, hogy bármit írjanak az ügyről.

Rovatok