Index Vakbarát Hírportál

Bíróság: Ki lehet fütyülni Orbán Viktort március 15-én

2017. március 14., kedd 22:52 | hét éve frissítve

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság eltörölte a rendőrség azon határozatait, amelyekkel megtiltották Juhász Péternek és pártjának, hogy kifütyüljék Orbán Viktort március 15-én. Így végül az Együtt tüntetése szerda délelőtt 10 órakor az eredeti tervek szerint kezdődhet meg a Nemzeti Múzeum közelében.

"A gyülekezési törvény értelmében a gyülekezési jog gyakorlása keretében békés összejövetelek, felvonulások és tüntetések tarthatók, amelyeken a résztvevők a véleményüket szabadon kinyilváníthatják."

– írja a Fővárosi Törvényszék keddi sajtóközleményében. Juhász Pétert a TASZ ügyvédje, dr. Hüttl Tivadar képviselte. A végzés jogerős.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrség határozatban megtiltotta az Együtt elnökének, hogy szerdán kifütyülje a Nemzeti Múzeumnál a miniszterelnököt. A tüntetést azért nem engedélyeztek, mert a rendőrség szerint Juhászék akadályozták volna a bejelentett állami rendezvényt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt is megtiltotta, hogy a párt sípokat osszon a kormányellenes tüntetőknek. Juhász már akkor jelezte, hogy a rendőrség határozata sérti a gyülekezési törvényt.

Rovatok