Index Vakbarát Hírportál

Faléccel vert meg egy XXIII. kerületi munkásszállón egy afgán egy szudánit

2017. április 3., hétfő 17:08 | aznap frissítve

Gyorsított eljárásban ítélték el azt a 47 éves afgán férfit, aki egy XXIII. kerületi munkásszállón faléccel verte meg szudáni szobatársát. Egy év börtönbüntetésre ítélték, amelyet 2 év próbaidőre felfüggesztettek. Az ítélet nem jogerős. Az eljáró ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása végett fellebbezett.

Az afgán férfi menekültként, oltalmazotti státuszban lakott a munkásszállón. Április elsején kora hajnalban összeveszett szudáni szobatársával. A szudáni férfi lement a földszinten lévő portaszolgálatra, hogy segítséget kérjen.

Az afgán férfi  utána ment, és egy 1,5 méteres faléccel többször, nagy erővel megütötte szobatársát.  Ezután hátulról lefogta és a földre rántotta, ahol a faléccel még kétszer lágyéktájon megütötte. A szudáni megpróbált fölállni, de az afgán tovább ütötte a faléccel, amitől a férfi az egyensúlyát elveszítve újra a földre esett. A sértett koponya- és könyökzúzódást, valamint alkarsérüléseket szenvedett, amelyek nyolc napon belül gyógyuló sérülések. Az ügyészség szerint ugyanakkor a vádlott szándéka  súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult és arra alkalmas is volt.

A kerületi ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt 72 órán belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság megállapította a vádlott bűnösségét. 

Rovatok