Index Vakbarát Hírportál

Addig kínozta a nő, amíg szerelmet nem vallott neki az exe

2017. április 6., csütörtök 20:03

A Hevesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 37 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron azért  erőszakoskodott volt élettársával, mert nem tudta elviselni, hogy az nyolc évi együttélés utánszakított vele - közölte az ügyészség. 

A vádlott 2016 nyaráig élt élettársi kapcsolatban egy tiszamenti faluban a nála kilenc évvel fiatalabb sértettel, akitől a szakítás után elköltözött.

Vitt zsineget

Július végén azonban, egy délutánon felkereste korábbi partnerét azzal az ürüggyel, hogy tíz közös kutyájukat látogatja meg. Kéretlenül bement a házába, ahonnan többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó távozni, sőt egy adott pillanatban a vállánál fogva váratlanul megragadta volt élettársát, akit belökött a fürdőszobába, majd belülről magukra zárta az ajtót.

A mosdóban a földre nyomta a sértettet, rátérdelt, és a magával hozott zsineget a torkára hurkolva faggatni kezdte, hogy kivel létesített újabb szerelmi kapcsolatot, illetve kérlelte, hogy fogadja őt vissza.

Szorult a hurok

Eközben – attól függően, hogy mennyire feletek meg neki a válaszok - hol szorosabbra húzta, hol lazábbra engedte a köteléket áldozata nyakán. Ezzel elérte, hogy végül valamennyi kérdésére számára kedvező feleletet kapjon, így lazított a hurkon, ami lehetőséget teremtett arra, hogy a sértett levegye magáról a zsineget, és kidobja az ablakon.

A féltékeny vádlott azonban ezt követően is tovább bántalmazta, a haját tépte, többször a falnak és a ruhaszárítónak lökte, majd a ruháját is leszakította róla. A több mint három órán át tartó vallatásnak és bántalmazásnak a vádlott csak negyed tíz körül vetett véget, amikor egykori élettársa a szerelméről biztosította.

A fürdőszobában bántalmazott fiatalabb nő 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

Sanyargatás

A Hevesi Járási Ügyészség a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével és könnyű testi sértéssel vádolja az elkövetőt. Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze a százezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére is.

Rovatok