Index Vakbarát Hírportál

Az összes traffit bevetik a rendőrök a húsvét utáni héten

2017. április 7., péntek 14:47

Egész napos sebességellenőrzés lesz az országban április 19-én, írja az MTI. Az esemény apropója a Speedmarathon, egy évek óta ismétlődő, egész Európát érintő akció, aminek célja a sebességtúllépés veszélyeinek tudatosítása. A tavalyi akció során a rendőrök 857 helyszínen mérték a gyorshajtókat és 3471-szer büntettek.

A sebességellenőrzés április 19-én 6 órakor kezdődik és másnap 6 óráig tart. Ez idő alatt az összes fix telepítésű és modern traffipaxot hadrendbe állítja a rendőrség, utóbbiak számára több ellenőrzési helyet is kijelölnek. Az esemény teljesen nyilvános, a megyei rendőr-főkapitányságok április 18-án tájékoztatják a lakosságot, hogy hol és mikor számíthatnak ellenőrzésre.

A hatóságok a lakosok véleményét is figyelembe veszik, emailen lehet tippeket adni a traffik elhelyezéséré április 12-én éjfélig. Az emailcím megyénként változik, a borsodiak például speedmarathon@borsod.police.hu-ra, a budapestiek a speedmarathon@budapest.police.hu címre küldhetik az ötleteiket.

Tavaly 3741 gyorshajtót bírságoltak meg, ami még így is 25 százalékos csökkenés a tavalyelőtti 5000 büntetéshez képest. Ez a szám 2015-ben egyébként a harmadik helyre volt elég, rajtunk kívül csak a 80 milliós Németországban (11 ezer) és a 60 milliós Olaszországban (5,5) büntettek meg több gyorshajtót.

Rovatok