Index Vakbarát Hírportál

Jó nagy dugó lesz a Balaton felé az M7-esen

2017. április 7., péntek 09:28

Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán Polgárdi térségében a 82-es kilométer szelvénynél tengelysúlymérő-állomást építenek - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A munkák miatt a külső forgalmi sávot és a leállósávot lezárták, a forgalom csak a belső forgalmi sávon haladhat. A korlátozások hétvégén is érvényben maradnak, ezért a péntek délutáni és a szombat délelőtti órákban a térségben a Balaton felé közlekedőknek torlódásra kell számítani.

Kerülőútként javasolják, hogy ebben az időszakban Polgárdi és Balatonvilágos között a 7. sz. főutat vegyék igénybe.

A korlátozásokat és az erős forgalom miatti torlódásokat a változtatható jelzésképű táblákon a Magyar Közút munkatársai előjelzik. A munkák várhatóan április 12-ig tartanak, a húsvéti ünnepek alatt nem lesz forgalomkorlátozás.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kéri az erre közlekedőket, hogy a torlódások hosszának minimalizálása érdekében kellő időben és egymást segítve soroljanak be a forgalmi sávokba.

Az M3-ason is

Az M3-as autópályán is lesz korlátozás: a Nyíregyháza felé vezető oldalán Hatvan térségében a 48+100–50+400 km szelvények között nagyfelületű burkolatjavítási munkát végeznek a Magyar Közút munkatársai, ezért 2017. április 10-én, hétfőtől 2017. április 12-én, szerdáig 7 és 18 óra között a belső sávot lezárják, továbbá 60 km/h-s sebességkorlátozást is bevezetnek.

Rovatok