Index Vakbarát Hírportál

EU: Durva túlárazások a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnél

2017. április 10., hétfő 13:53 | aznap frissítve

Durva túlárazásokat és indokolatlan költségeket találtak az  Európai Bizottság ellenőrei a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik beruházásán, írja a 24.hu.  

Az egyetem két operatív programból összesen 17,5 milliárd forintot kapott „a közszolgáltatás komplex kompetencia, életpálya-program és oktatás technológiai fejlesztésére”. A projekt állását 2016 decemberében ellenőrizték az uniós szakemberek. Néhány megállapítás a jelentésükből:

Az uniós projekteket felügyelő Miniszterelnökség a 24.hu-nak elismerte, hogy az Európai Bizottság észrevételeket fogalmazott meg. Magyarország jelenleg vizsgálatokat folytat az ügyben, és válaszát a két hónapos határidőn belül el fogja juttatni az Európai Bizottságnak, közölte a tárca.

NKE: Ez csak rágalom

Az egyetem közleményt adott ki hétfő este. Azt írták, a megjelent hírekkel ellentétben az Európai Bizottság nem folytat semmiféle vizsgálatot az egyetemmel szemben, az intézményről megjelent állítások nem felelnek meg a valóságnak. Jelenleg a projektek végrehajtásával kapcsolatos szokásos ellenőrzési és egyeztetési eljárás zajlik. Ezzel kapcsolatban az NKE folyamatosan együttműködik a Miniszterelnökség irányító hatóságával. "A Nemzeti Közszolgálati Egyetem határozottan visszautasítja a csalásra és lopásra vonatkozó rágalmazó, becsmérlő, hazug állításokat, amelyek sértik az intézmény jó hírnevét. Az NKE a rágalmakért bírói úton vesz elégtételt" - írták.

Rovatok