Index Vakbarát Hírportál

Kétszázan ragadtak fent a galyatetői hotelben

2017. április 20., csütörtök 14:56 | aznap frissítve

A Mátrában a Hunguest Hotel hellyel-közzel második napja el van vágva a külvilágtól. Egyik olvasónknak, Zsófi Lilinek most épp volt 3G-je, és írt nekünk, úgyhogy innentől átadjuk neki a szót: „Egy hotelnyi ember ragadt ott a 40 centis hóval körülvett épületben, közben hóvihar, kidőlt fák, 

szóval tiszta Ragyogás az egész.

Néha áram sincs, amikor elromlik az aggregátor, de ez még istenes, mert egy szomszédos vendégházban aggregátor híján meleg víz sincs, kisgyerekek viszont vannak. De ők, se ki se be, mert derékig érő hóban kellene gázolniuk.

Mondjuk most már elkezdtek zacskóból osztani a vizet, mert két óra múlva kifogy a víztartály, és gond lesz aggregátorral is. Kedd óta wifi sincs, a 30-as telefonok alig akarnak működni, de délután négykor lesz egy újabb eligazítás, és holnap reggel talán kijutunk.”

A cikkben szereplő képeket Zsófi Lili készítette, az eléggé kis méretű fotóknak az átküldése nagyjából tíz percig tartott.

A hotelt viszont könnyen el tudtuk érni telefonon, ahol elmondták, hogy a személyzettel együtt több mint kétszázan ragadtak fent, akik nem tudják, pontosan mikor jutnak ki, de nincs pánik. A tudomásuk szerint jelenleg aki csak tud, azon dolgozik a hegy lábánál, hogy járhatóvá tegyék az utat a hotelhez. Itt pedig egy nagyon rövid videóban meg is mutatjuk, hogy nézett ki Galyatető ugyanazon pontja kedden, szerdán és végül ma, csütörtökön.

Délután a helyszínről azt írták, hogy Pásztó felé elindultak volna konvojban, mentőalakulatos félvezetéssel, de közben - 3/4 óra alatt - állítólag annyi fa kidőlt, hogy nem lehetett lejutni, ezért maradnak.

A katasztrófavédelmisek pedig felajánlották, hogy Gyöngyös felé a terepjárószerű, magasabb autókkal rendelkező, bevállalósabb vendégeknek, hogy felvezetéssel elindulnak velük. Elől meg egy tűzoltóautó, ami vágja a kidőlt fákat, ha kell. Az az egy szerencse, hogy a táj szépségére nem lehet panaszkodni:

Rovatok