Index Vakbarát Hírportál

Megválasztották a gyömrői méltatlan polgármester utódját

2017. április 23., vasárnap 23:03

Mezey Attilát, a Gyömrő 2000 Kör jelöltjét és a város korábbi alpolgármesterét választották a vasárnapi időközi választáson polgármesternek a Pest megyei Gyömrőn - közölte Hauser Antal, a helyi polgármesteri hivatal kommunikációs referense az MTI-vel. 

A több mint 13 ezer választásra jogosult 32,7 százaléka vett részt az időközi választáson.

A Pest megyei városban azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert az eddigi polgármester, Gyenes Levente (Gyömrő 2000 Kör) tisztségét méltatlanság miatt január 11-én megszüntette a Budapest Környéki Törvényszék. 

Gyenes Leventét tavaly tavasszal a Szegedi Ítélőtábla a "számlagyáras" perben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, a közügyek gyakorlásától azonban nem tiltotta el. A polgármester lemondott posztjáról, de az augusztus végi időközi választáson újra nyert. Még hozzá 77,4 százalékkal. Ezután mondta ki a méltatlanságot a megyei kormányhivatal kezdeményezésére a törvényszék.

Az eddigi alpolgármester győzelme azt jelenti, hogy a választók alapvetően elégedettek voltak a város vezetésével. Gyenes informális befolyása pedig megmaradhat.

További időközik

Rovatok