Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték az előzetesből a gyilkossági ügybe keveredett volt fideszes képviselőt

2017. április 29., szombat 00:14

Egy fénykép tanúsága szerint péntek este már otthonában koccinthatott Gál Roland, az egykori dunaújvárosi önkormányzati képviselő.

Gál Roland harmadrendű vádlott egy dunaföldvári vállalkozó meggyilkolásában, és előzetes letartóztatásban várta a tárgyalást, mivel a vád szerint ő vitte autóval a bűntény helyszínére a tettest, majd Gál segítségével betették a holttestet a képviselő autójába, egy felújítás alatt házhoz vitték, befedték törmelékkel és falat emeltek elé. A holttestet hároméves nyomozás után, tavaly februárban találták meg.

Három héttel azután, hogy a rendőrség emberölés gyanújával őrizetbe vette  Gál Rolandot , lemondott dunaújvárosi önkormányzati képviselői mandátumáról, de a bűnösségét mindvégig tagadta. 

Az ügy első tárgyalását idén februárban tartották a Szekszárdi Törvényszéken, ám hamar félbeszakadt, amiért az  elsőrendű vádlott G. Antalnak nem volt lehetősége megismerni a nyomozás anyagát.  Ahogy azt megírtuk, Gál  ügyvédje indítványozta azon a tárgyaláson, hogy szüntessék meg védence előzetes letartóztatását, ám a bíró ezt elutasította, mivel szerinte túl nagy a szökés, elrejtőzés veszélye, ráadásul a házi őrizetben akár össze is tudnának beszélni egymással a vádlottak, így mindhárom vádlott maradt előzetesben. Gál Rolandot egyébként bűnpártolóként 5 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Péntek este az Alfahír írta meg, hogy Gál már otthon koccinthatott rozéval, de egyelőre nem tudni, miért engedték ki az előzetesből. 

Rovatok