Index Vakbarát Hírportál

Addig Simicskázták a Jobbikot, hogy bele is zavarodott

2017. május 8., hétfő 17:54

A 24.hu szúrta ki a Jobbik legfreudibb bakiját, ami olyan magas labda volt, hogy ember nincs, aki nem csapta volna le.

Dúró Dóra, Hegedűs Lorántné, Mirkóczki Ádám és Bana Tibor jobbikos képviselők kérdést tettek fel Balog Zoltán miniszternek, mivel egy LGBTI személyekkel szembeni diszkriminációt felmérő, és sok problémát találó, és átfogó uniós szabályozást elérni kívánó jelentést a fideszes képviselők is megszavaztak. A jobbikosok a jelentés kapcsán genderezésben kezdtek, írja a 24.hu, de a lényeg az indítvány szövege, ami úgy szólt, hogy:

„Elegánsnak semmiféleképpen nem nevezhető a válasza utolsó bekezdése, de talán nem veszi rossz néven, ha felhívjuk a figyelmét egy tényre: Járóka Lívia képviselő asszonnyal és a Fidesz-alapító, Soros-ösztöndíjas Szájer Józseffel szemben, az Ön által említett Morvai Krisztina az Alaptörvény szellemiségével összhangban, a keresztény értékrend mellett adta le a voksát a Lunacek-jelentés kapcsán. Az állatok simogatásával kapcsolatos megjegyzésében nem volt világos, hogy kire és milyen fajtára próbált célozni? Ader János köztársasági elnök úr mudijára, esetleg Orbán Viktor miniszterelnök úrra és Nárciszra, a kuvaszra? Vagy a miniszterelnökre és Cudarra (a pumira, akivel jót frizbizett)? Netán a Rogán-család kedvence beagle-jére, Krumplira? Simicska István honvédelmi miniszter házi kedvencére, Szijjártó Péter pumijára, Batyura vagy éppen Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki tanácsadó angol szetterére, Ladyre? Mert gyanítjuk, hogy nem a Fidesz-KDNP jelöltjeként mandátumot szerzett Balogh Józsefre és annak vak komondorára gondolt".

Igen, a Jobbik beadványában szegény honvédelmi miniszter Simicskó helyett Simicska Istvánként szerepel. Jött is a Fidesz válasza Rétváritól: "több mint beszédes elírás, de az Önök kérdésében olvasottakkal szemben a Kormánynak nincs „Simicska” nevű minisztere, csak a Jobbiknak van ilyen nevű új gazdája. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy ha egymás között állandóan csak „Simicska”-ról beszélnek, tőle kapják az utasításokat, akkor bizony öten is aláírnak egy ilyen hibát tartalmazó kérdést".

Rovatok