Index Vakbarát Hírportál

A Trefort két tanára élőben oldja meg a matekérettségit az Indexen

2017. május 9., kedd 08:41 | aznap frissítve

Kedden reggel nyolckor a matematika írásbeli vizsgával folytatódtak az érettségik. A többség által választott középszintű vizsga 3 órás és két részre tagolódik.

A középszintű vizsga követelményei nem változtak jelentősen, csak a gráfok és a statisztika-valószínűség témakörében jelent meg néhány új követelmény - olvasható az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet honlapján. Itt láthatók mintafeladatok az idei érettségihez. 

13 órakor az Index élő műsorában mutatják be a középszintű matekérettségi nehezebb feladatainak megoldásait Gerőcs László, a Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium tanára és Csapodi Csaba, az ELTE TTK oktatója. 

A közvetítést eredetileg 12 órára terveztük, de az Oktatási Hivatal jelezte az iskolának, hogy 13 óra előtt semmilyen megoldással kapcsolatos információt nem lehet nyilvánosságra hozni.

A matematika írásbeli reggel 8-kor kezdődött, a diákok 3 órát kaptak a két feladatsor megoldására. Ilyenkor mindig előfordul, hogy egyes iskolákban valamilyen váratlan esemény miatt később kezdődik el a vizsga és tovább tart. Ha van is csúszás, 12 óráig általában mindenhol lezárul a vizsga.

Az Index nem szeretné sérteni az érettségi titkosságát, tiszteletben tartjuk az Oktatási Hivatal kérését, és csak 13 órakor kezdjük el a megoldások ismertetését.

Kedden reggel az Oktatási Hivatal honlapján megjelentek a hétfői magyarérettségi megoldókulcsai:

Rovatok