Index Vakbarát Hírportál

Lefokozták a 444 újságírójával erőszakosan viselkedő fideszest

2017. május 10., szerda 06:34 | aznap frissítve

Nem árulja el a Honvédelmi Minisztérium, hogy miért lett két nap alatt Szabó Lászlóból, a tárca rendezvényszervező hivatalának igazgatójából az intézet „egyszerű” munkatársa. A Népszava tegnap írta meg, hogy a minisztérium írásban feltett kérdésükre azt válaszolta: 

Már nem Szabó László a Honvédelmi Minisztérium rendezvényszervező hivatalának a vezetője.

A lap most azt írja, hogy a minisztérium nem cáfolja, hogy Szabó lefokozása összefüggésben áll azzal, hogy pár napja egy nyilvános rendezvényen megrángatta a 444 riporterét, majd kicsavarta a kezéből a telefont, és képeket törölt le a készülékről. A Magyar Idők közben azt írja, hogy Szabó XI. kerületi önkormányzatban betöltött pozíciója változatlan. 

Szabót az Index tegnap meg tudta szólaltatni, a vele készült riportunkat itt megnézhetik.

FRISSÍTÉS: Cáfolta a Magyar Időknek a Népszava értesülését Szabó László, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkárságának munkatársa. A Magyar Időknek a következőt nyilatkozta:

Egy szó sem igaz abból, amit a Népszava állít. A lap szerzője szerint a Simicskó István és Varga Mihály miniszterek által az újbudai Fidesz rendezésében a múlt héten csütörtökön tartott lakossági fórumon történtek miatt menesztettek a HM Nemzeti Rendezvényszervezői Hivataltól. A valóságban a hivatal, – melynek főigazgatója voltam – még tavaly augusztus 31-én olvadt be a Honvédelmi Minisztériumba. Azóta is a parlamenti államtitkárság állományában dolgozom, változatlan munkakörben. Helyreigazítást kérünk a Népszavától, a minisztérium által elküldött hivatalos válasszal ellentétes állításuk miatt

Rovatok