Index Vakbarát Hírportál

A sikkasztásért elítélt, tüntetőket hazaárulózó volt fideszes őrizheti Pécs értékeit

2017. május 14., vasárnap 08:39

A Pécsistop.hu robbantotta a hétvége bombáját: Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere a Pécsi Értéktár Bizottságba javasolta egy bizottsági előterjesztésben Fodor Ibolyát, szúrta ki a Szabadécs.hu. Fodorról korábban a következők derültek ki:

Fodor 2014-ben szerzett önkormányzati képviselői mandátumot Pécsen a Fidesz színeiben. Megválasztása után a Népjóléti és Sport Bizottság tagja lett. A fentebb felsorolt dolgai után a képviselő mellett sokáig kitartott a Fidesz-frakció. Hazaárulózása után még nem, de azután, hogy bírósági ügye kiderült, kizárták a pécsi Fidesz-KDNP frakcióból. Fodor nem mondott le egyéniben szerzett mandátumáról.

A mostani jelölés azért is furcsa, mert pont Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere volt az, aki lemondásra szólította fel a botrányai után Fodort. 2015 elején levelet írt a polgármester Fodornak, hogy az elmúlt hetek történéseiből „vonja le a megfelelő következtetéseket”, vagyis mondjon le a mandátumáról. A polgármester akkor azt írta, Fodornak vállalnia kellene a felelősséget a tetteiért, ezért nyomatékosan kéri, hogy gondolja át az elmúlt időszak történéseit.

A Szabadpécs kérdéseket küldött Páva Zsoltnak, ezek közül az egyik az volt: "összefüggésben van-e Fodor Ibolyára vonatkozó javaslata azzal, hogy Fodor egy népes kertvárosi egyesület vezetője, és szervezőkészsége jól jöhet a Fidesznek a jövő évi választásokon?" De, sőt, konkrétan azt írta akkor Páva:

az Ön viselkedése, az, ahogyan és amiket ír, mond a pécsieknek a különféle közösségi oldalakon, fórumokon, elfogadhatatlan, példátlan és méltatlan Pécs bármelyik választott képviselőjéhez!

Nézzük meg Ibolya egyik legjobb pillanatát is:

A Pécsistop azt írja, a Pécsi Értéktár Bizottsága jelenleg 5 tagú, és ezt szeretné Páva hat tagúvá bővíteni Fodor Ibolyával a "magas szintű munka fenntartása" érdekében. A lap idézi a város önkormányzatát: „A bizottság szakértőkkel kiegészítve válogatja majd ki a leginkább megbecsülendő pécsi értékeket.” A grémium „a munkájába bevonja az elmúlt 5 évben megválasztott díszpolgárokat, valamint a helyi, illetve megyei közművelődési feladatellátás országos módszertani intézményeit, továbbá az értékek gyűjtésével, megőrzésével, hasznosításával foglalkozó országos és területi illetőségű szakmai és civil szervezeteket is”.

FRISSÍTÉS: A Szabadpécs.hu megszólaltatta Fodor Ibolyát. A lap azt írja, a nő "maga kérelmezte azt, hogy részt vehessen valamelyik pécsi városházi bizottság munkájában (...) A bizottsági hely iránti kérelmét Őri László alpolgármesternek nyújtotta be. Páva Zsoltot továbbra is úriembernek tartja, de azon kívül, hogy a közgyűléseken üdvözlik egymást, nem beszélnek, nem állnak kapcsolatban. A pécsi független kertvárosi képviselő azt mondta lapunknak, hogy – mint az már ismert – daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála azt követően, hogy – ahogyan ő fogalmazott – a baloldal karaktergyilkosságot követett el ellene. Amiatt kérelmezett nemrégiben a maga számára bizottsági hely kiadását, mert ő volt az egyedüli képviselő, akinek jelenleg egyetlen egy bizottságban sincs helye, vagyis az összes ellenzéki képviselőnek is jutott hely" - írja a lap.

FRISSÍTÉS 2.: Páva Zsolt polgármester is nyilatkozott. A Szabadpécs kapta el egy videóra:

Rovatok