Index Vakbarát Hírportál

Több száz milliós kár érhette Zuglót Papcsák polgármestersége idején

2017. május 20., szombat 09:01 | aznap frissítve

Hat olyan, nagy összegű szerződést kötöttek Zuglóban Papcsák Ferenc 2010 és 2014 közötti polgármestersége idején, amely sértette a kerület érdekeit. A keletkezett kár elérheti a több százmillió forintot is – olvasható az önkormányzat megbízásából készített 17 oldalas jelentésben, írja a Magyar NemzetPapcsák Ferenc korábbi fideszes polgármester és elszámoltatási biztos politikai támadásként értékeli a jelentés időzítését.

A PM-es Karácsony Gergely által vezetett kerület számára készült pénzügyi, gazdasági és jogi átvilágítás eredményét összegző dokumentumban több esetben is azt javasolják a mostani vezetésnek, hogy tegyen feljelentést hűtlen kezelés gyanúja miatt, néhány ügyben pedig kártérítési pert is indokoltnak tartanak.

Papcsák Ferenc a Magyar Nemzetnek azt mondta: amikor távozott a polgármesteri székből, minden információt átadott az új vezetésnek. 2013-ban az Állami Számvevőszék mindent rendben talált Zuglóban, veszteség nem keletkezett, sőt, 6 milliárdos vagyonnövekedéssel adták át a kerületet. Papcsák szerint  a jelentés három évvel ezelőtt elkészült, több mint kétezer szerződésből hatot vettek elő, az ügyből szerinte politikai hasznot akarnak húzni egy évvel a választások előtt.

A XIV. kerületi polgármesteri hivatal sajtóosztálya ugyanakkor azt közölte, hogy a jelentés idén készült el, ezért hozták nyilvánosságra április végén.  

Rovatok