Index Vakbarát Hírportál

Még nem zárták le a nyomozást a veronai buszbaleset ügyében

2017. május 24., szerda 16:05

Az olasz nyomozóügyészség nem tájékoztatta a Külügyi- és Külgazdasági Minisztériumot arról, hogy lezárták volna a nyomozást a veronai buszbaleset ügyében - közölte a minisztérium sajtóosztálya. A Milánói Főkonzulátus többször kért tájékoztatást telefonon és levélben is, minden eszközzel próbálták sürgetni az olasz ügyészséget, de az olasz ügyészség a Milánói Főkonzulátussal érdemben nem kommunikál. A választ kapták, hogy a jogsegélykérelem keretében a kecskeméti ügyészséget fogja tájékoztatni - írták. 

Hétfőn számoltunk be arról, hogy a buszbaleset áldozatainak hozzátartozói fel vannak háborodva, hogy nem kapnak kellő tájékoztatást az ügyben. 

A külügy szerint a kecskeméti ügyészség tájékoztatása sem történt még meg. "Ha a szülők úgy érzik, hogy a nyomozás állásával kapcsolatban nem tökéletesen tájékoztattuk őket, akkor ezért elnézést kérek" - írták. 

Emlékezhették a közvéleményt arra is, hogy közvetlen a baleset után a miniszter annyi munkatársunkat küldte a helyszínre, amennyit csak lehetséges volt, és Olaszországban, illetve a hazautazás, hazaszállítás során is minden segítséget megadtak.

Rovatok