Index Vakbarát Hírportál

Árnyékügyészség árnyékában talált egymásra az Együtt és a Párbeszéd

2017. május 26., péntek 16:45

Habár az Együtt és a Párbeszéd 2014-ben különvált, sok dolog azért összeköti a két pártot. Ilyen például a korrupció elleni harc ügye.

Pénteken Juhász Péter, az Együtt elnöke és Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti képviselője közösen tartott sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy létrehozták a Közérdekvédelmi Központot.

A központot, amely   lényegében egy honlap , "korrupcióellenes ügyészségnek nevezték", egyfajta "árnyékügyészségnek", amely "az utolsó utáni jogorvoslati lehetőségeket is kihasználva" küzd a korrupciós cselekmények szankcionálásáért. Ez abból fog állni, hogy az oldal feltár, bemutat korrupciós ügyeket, feldolgozza és elemezi a korrupció jelenségét, sőt, szakpolitikai ajánlásokat is megfogalmaz, hogyan lehetne visszaszorítani a visszaéléseket, 

Emellett az oldal létrehozásával azt is bizonyítani kívánják, hogy különböző pártokhoz tartozó politikusok és civil szervezetek (az Együtt és a Párbeszéd mellett a Zöld Műhely Alapítvány, az Igazmondó Alapítvány és a Korrupcióellenes Szövetség van benne) képesek együtt dolgozni egy közös cél érdekében.

Rovatok