Index Vakbarát Hírportál

Penészes, rohadó épületben végzik a tüdőszűrést Csepelen

2017. május 29., hétfő 23:57

Az RTL Klub rejtett kamerával vette fel a szétmállott falból kilógó villanyvezetékeket, a lezárt vécét és a filctollal az ablakra írt rendelési időket.

A penészes falak már annyira szétmállottak a csepeli tüdőszűrő-állomás épületében, hogy sok helyen kilátszanak az elektromos vezetékek. A csempe sok helyen hiányzik, mindenütt penészesek a falak, a vécé pedig még ennél is rosszabb állapotban lehet, mivel jó ideje lezárták, a látogatók nem használhatják.

A tüdőszűrést egy alagsori szobában végzik egy olyan géppel, ami annyira régi, hogy az önkormányzat elmondása alapján nem lehet szétszedni, mert többé senki nem tudná újra összerakni. Ezek az állapotok a helyiek elmondása szerint hosszú ideje változatlanok, és találni olyan fényképet, ami egy évvel ezelőtt örökített meg pontosan ugyanilyen körülményeket.

Az RTL Klub híradójának stábja rejtett kamerával járt az épületben, ahol a Jahn Ferenc kórház tüdőszűréseit végzik, de az ingatlan nem a kórházé, és nem is a csepeli önkormányzaté: a Nemzeti Vagyonkezelőhöz tartozik.

Az önkormányzat nem kívánt nyilatkozni arról az RTL Klubnak, mi lesz az épület sorsa, ha valamikor a jövőben végre átkerül az ő tulajdonukba. Egyelőre azt sem tudni, ez mikor fog megtörténni, de az ósdi tüdőszűrő gép miatt most a költözés is lehetetlen lenne – hangzott el az RTL Klubon.

Rovatok