Index Vakbarát Hírportál

A taszári laktanya lehet a határvadászok új bázisa

2017. május 31., szerda 06:34

A taszári laktanya is felmerült, mint lehetséges helyszín a Készenléti Rendőrség  XII. Határvadász Bevetési Osztályának új bázisaként - írta a Népszava. A település polgármestere szerint nem okozna problémát a mintegy 300 rendőr elhelyezése.

Pataki Sándor, a Kaposvár melletti település polgármestere a lapnak azt mondta: a Belügyminisztérium illetékesei Taszáron is jártak, megnézték a 2005 óta üresen álló laktanyát, amely a balkáni háború idején amerikai csapatok bázisaként szolgált. A terület ma a taszári önkormányzat tulajdona, és a polgármester szerint a faluban nem okozna semmiféle problémát, ha ismét fegyveres alakulat költözne a laktanyába. 

"Megnézték a laktanyát, még a közmű-hiányosságokról is beszéltünk. Tárgyalásokig nem jutottunk el, a BM képviselői azonban alkalmasnak találták az objektumot, és azt állították, ezt közlik is a döntéshozókkal" - mondta a polgármester.

A múlt héten szintén a Népszava írt arról, hogy Kaposváron új laktanya épülne a határvadászok számára. A somogyi megyeszékhely közgyűlése azonban egyelőre nem szavazta meg a település építési szabályzatának ezt lehetővé tevő módosítását, mert úgy határoztak, hogy előbb kikérik az érintett városrész lakóinak véleményét - emlékeztetett a Népszava a cikkben.

Rovatok