Index Vakbarát Hírportál

Görögnek adta ki magát a szír férfi a budapesti éjszakában

2017. június 2., péntek 09:31

Szexuális erőszak miatt emelt vádat az ügyészség egy szír férfi ellen Budapesten - közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A vádirat szerint egy 40 éves szír állampolgárságú férfi január 1-én, a hajnali órákban egy VII. kerületi szórakozóhelyen ismerkedett meg egy nővel, aki előtt görögnek mondta magát.

Az alkalmi ismeretséget követően a férfi tartózkodási helyéül szolgáló IX. kerületi lakásban a vádlott a sértettel - kezdetben annak beleegyezésével - szexuális kapcsolatot létesített, ennek során azonban a külföldi férfi egyre erőszakosabbá, durvábbá vált, ezért a sértett a beleegyezését egyértelműen visszavonta, kérte a vádlottat, hogy a cselekményét hagyja abba, ő azonban a sértett akarata ellenére, erőszakkal folytatta a szexuális jellegű cselekményeket.

A sértett ennek során többször megrúgta a vádlottat és próbálta ellökni magától, a férfi azonban mindkét karját lefogta, a hajánál fogva visszarántotta.

A vádlott a sértett kitartó ellenállása ellenére is folytatta az erőszakot, majd azzal végül egy idő után felhagyott, elengedte a sértettet, akinek ekkor sikerült elhagynia a lakást, majd azonnal értesítette a rendőrséget - írja az ügyészségi közlemény. 

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő külföldi férfit szexuális erőszak bűntettével vádolja, ennek büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Rovatok