Index Vakbarát Hírportál

Baloldali polgármester rúgta ki az Együtt alelnökét

2017. június 14., szerda 17:25

Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere politikai okokból felmondta az Együtt alelnökének, Berkecz Balázsnak a főépítészi megbízását – írja szerdai közleményében az Együtt. 

Vass Péter szigetvári polgármester kedden mondta fel az Együtt alelnökének főépítészi megbízatását, melynek motivációja a közlemény szerint nem szakmai probléma, hanem a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény volt. 

Az ügyet árnyalja az, hogy az elbocsátásra néhány nappal azután került sor, hogy Berkecz feljelentést tett a területfejlesztési pénzekkel való visszaélések kapcsán

Ide kapcsolódik emellett az is, hogy az Együtt a múlt héten jelentette be, hogy a polgármester volt feleségét, Dr. Vass Péternét indítja a szigetvári választókerületben országgyűlési képviselőnek.

Mint írják, Vass Pétert az MSZP-DK támogatásával választották meg, de ettől még jó viszonyt ápol a Fidesszel is. Nyert koncessziót a trafikpályázaton, valamint 433 millió forint értékű földet szerzett meg az állami földárveréseken. A közlemény szerint ráadásul korábban állítólag Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselőtől biztatást kapott Berkecz Balázs leváltásához, valamint szerintük jó viszonyt ápol Nagy Csaba fideszes megyei közgyűlési elnökkel is.

Juhász Péter a párt szerdai sajtótájékoztatóján kiemelte, elfogadhatatlannak tartja, hogy az Együtt alelnökét politikai okokból rúgták ki, valamint szolidaritásáról, támogatásáról biztosította Berkecz Balázst. 

A DK is megszólalt az ügyben, ők elítélték az akciót és arra is kitértek, nem ez az első eset, hogy el kell határolódniuk Vasstól, a párt számára ugyanis a fentebb említett földek megszerzése is vállalhatatlan volt.

Rovatok