Index Vakbarát Hírportál

Nyolc év fegyház kilenc gombóc fagyiért

2017. június 14., szerda 14:27 | aznap frissítve

Az Encsi Járásbíróság 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a vádlottat, aki 2016. augusztusában ittasan egy gönci fagyizóba ment, ahol először pénzt, majd miután azt nem kapott, fagylaltot és üdítőt követelt az eladótól úgy, hogy közben azzal fenyegette, hogy megszúrja - közölte a Miskolci Törvényszék.

Az eladó miután átadta a fagylaltot, közölte az árát, mire a vádlott dühösen visszaszólt, hogy „nem ezt beszéltük meg, azt beszéltük, hogy ingyen adod, mert ha nem, akkor azt akarod, hogy megszúrjalak?”

Végül a fagyival és két ásványvízzel távozott. Pár perc múlva azonban visszament és további fagylaltot követelt. Ekkor ismét azzal fenyegette a sértettet, hogy megszúrja, ha pedig hívja a rendőröket, akkor majd a tárgyaláson szúrja le.

A sértett a fenyegetések hatására adott még fagylaltot és üdítőt. A vádlott a kasszához is odalépett és megnézte, van-e benne pénz. A vádlott összesen 9 gombóc fagylaltot és 2 üdítőt szerzett meg 4300 forint értékben. A bíróság rablás miatt mondta ki bűnösnek.

A büntetés kiszabása során értékelte azt, hogy a vádlott többszörös és különös visszaesőnek minősül, a cselekményt megelőzően januárban szabadult korábbi szabadságvesztéséből, a rablást pedig kitartó szándékkal követte el.

Enyhítő körülmény a három kiskorú gyermeke volt. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Rovatok