Index Vakbarát Hírportál

Tíz nádfedeles ház égett le a Fertő tavon

2017. június 28., szerda 12:28 | hét éve frissítve

Eloltották a tüzet a Fertő tó partján Fertőrákosnál cölöpökön álló nádfedeles házaknál. A 21 épületből tíz teljesen megsemmisült, senki sem sérült meg - közölte a katasztrófavédelem.

A tűz az egyik házban keletkezett, majd az erős szél miatt gyorsan terjedt. A házban felújítási munkálatok folytak, de a tűz okát vizsgálat deríti majd ki.

Fertő-tó tűz

Az oltás közben egy embert találtak a vízben, akit kimentettek, és átadtak a mentőknek. A lángok megfékezésében hatvan hivatásos tűzoltó vett részt, akik Sopronból, Kapuvárról, Csornáról, Győrből, Szombathelyről és Sárvárról érkeztek. Munkájukat mintegy 15 önkéntes tűzoltó segítette, Fertőrákosról, Harkáról és Nagycenkről. Osztrák tartományi tűzoltók is segítették a magyar tűzoltók munkáját, miután a partról meglátták a tüzet.

Széles Sándor megyei kormánybiztos, a megyei védelmi bizottság elnöke armageddoni látványról beszélt. Elmondta, hogy van még olyan tulajdonos, aki egyelőre nem is tudja, hogy az ingatlana megsemmisült. Tudomása szerint az ingatlanok biztosítva voltak, mivel az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal kötött mederhasználati szerződés kötelezi erre a tulajdonosokat.

Az oltási munkálatok alatt a soproni önkormányzat vizet és ételt vitt a helyszínre, de önkéntesek is vízzel segítették a tűzoltók és a rendőrök munkáját. 

Rovatok