Index Vakbarát Hírportál

Újabb embert vettek őrizetbe az MSZP és a DK ügyvédje miatt indult nyomozásban

2017. június 29., csütörtök 09:42 | aznap frissítve

Újabb embert vettek őrizetbe a Czeglédy Csaba és társai ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult nyomozásban , az ügyészség indítványozta előzetes letartóztatását, közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett, munkaerő-közvetítést végző Humán Operátor Zrt. köré épülő bűnszervezet 2013 és 2016 között mintegy 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő  (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt)  ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága által folytatott nyomozásban egy a Humán Operátor Zrt. alkalmazásában álló nőt vettek őrizetbe. A nő feladata az volt a cégben, hogy koordinálja a  vállalkozásokkal kapcsolatban álló iskolaszövetkezetek tevékenységét.  

A gyanú szerint Czeglédy társaival többszintes céghálót működtetett. A bűnszervezet működésében alsó szinten levő iskolaszövetkezetek a gyanú szerint azt a célt szolgálták, hogy a Czeglédy Csaba által vezetett, szombathelyi székhelyű cég mentesüljön a diákmunkával kapcsolatos adók fizetése alól. 

Az ügyben bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. Az ügyészség azért vette őrizetbe a nőt, mert tartani lehet attól, hogy elszökik vagy elrejtőzik.  

Rovatok