Index Vakbarát Hírportál

Újraélesztettek egy német nőt a Balatonon

2017. június 29., csütörtök 19:29 | hat éve frissítve

Sikeresen élesztett újra egy vízből mentett 50 év körüli német nőt Balatonmáriafürdőn egy vízimentő nő - közölte a a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.  

A Wagner Barbara, a strandon szolgáló vízimentő ment az akkor már vízen lebegő nőért, majd egy segítővel partra hozta, miközben megkezdte az újraélesztést. Közben értesítette a VMSZ Zánkai Központját, ahonnan egy mentőhajót riasztottak a helyszínre, és egyben az Országos Mentőszolgálatot is riasztották.

A német nő állapotát majdnem egy órával a partra vitelét követően sikerült stabilizálni, majd mentőhelikopterrel Kaposvárra vitték Kórházba további ellátásra.

Az Új Budai Alma Mater Iskola csoportja épp a Hotel Mária strandján fürdőzött a balesetkor. Az Indexnek elmondták, hogy a mentés megkezdésekor a vízimentő hölgy tőlük kért segítséget. "Amíg ők a vízibicikli-kölcsönzővel a német hölgyet felrakták a biciklire, én a katamaránjáért úsztam be, míg kollégám, Gyuricza Krisztián pedagógus az újraélesztésben segített" - írta Parditka Orsolya igazgatónő. A vízimentő szolgálat kiérkezéséig Krisztián és a vízimentő felváltva alkalmazta a mellkaskompressziót körülbelül 10 percen át, míg megérkezett a mentőhelikopter.

Rovatok