Index Vakbarát Hírportál

Medián: Orbán, Semjén és Fodor Gábor is népszerűbb lett

2017. július 3., hétfő 19:23

A Medián készített felmérést június 16-a és 21-e között. Ebből a következő derült ki:

A pártrangsor alsó régiójában csupa 1 százalékos párt sorakozik, írja a Medián, az ellenzék szétforgácsoltsága némi elbizonytalanodással is jár, a pártnélküliek egyharmadnyi aránya magasabb, mint az elmúlt másfél évben bármikor. A pártpreferenciával nem rendelkezők aránya júniusban a magukat biztos szavazónak mondók körében is megugrott: az áprilisi 12-ről 19 százalékra.

A közvéleménykutató cég szerint a kormánypárt erősödésével a legtöbb közhangulati mutató is kedvezőbbé vált: valamelyest nőtt a kormány teljesítményével elégedettek és a „jó irányt” érzékelők aránya. A hangulatváltozásnak nemcsak az MSZP, de a miniszterelnök-jelöltje, Botka László is vesztese: miközben ismertsége tovább növekedett, az áprilisinál 8 százalékponttal kevesebben látnák szívesen „fontos politikai szerepben”.

Érdekességképp hozzáteszik, hogy épp a másik „hivatalos” miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely könyvelhette el április óta a legnagyobb, ugyancsak 8 százalékpontos nyereséget is, és így korábbi párttársát, Szél Bernadettet hajszállal megelőzve ezúttal ő a legnépszerűbb ellenzéki politikus. E azonban nem hoz semmit a pártjának, a Párbeszéd 1% alatt maradt.

Néhány politikus népszerűségének százalékos változása az elmúlt három hónapban:

És a két legnagyobb vesztes:

Rovatok