Index Vakbarát Hírportál

Green Travel-csőd: fürdőruhában zárták ki a családot a hotelből

2017. július 5., szerda 08:46

Szerdán várhatóan haza tud térni minden Törökországban rekedt utas, aki a Green Travel csődje miatt került nehéz helyzetbe. Kedden hazajöttek már többen, és elmesélték, hogyan lett rémálom a törökországi nyaralás.

Gyerekeivel zárták ki a hotelszobájából Kiss Amáliát, aki a Green Travel csődje miatt került nehéz helyzetbe a törökországi Antalyában - írta a Bors.

A lapnak Amália azt mesélte, hogy egy hetet fizetett ki, szerdáig szólt volna a szállása. "Hétfő délután azonban már lezárták a szobáinkat, fürdőruhában ragadtunk kint. A recepciósok közölték, hogy öt napra volt kifizetve a szállásunk, nem hétre" - mondta a nő. 

A menedzsertől végül kaptak egy kedvezményes árajánlatot, amit saját zsebből fizettek ki, így visszaengedték végül őket a szobájukba. Amália azt állította, hogy semmilyen segítséget nem kaptak a törökországi magyar nagykövetségtől.

2,3 milliót kértek tőlük az utolsó héten

A Delmagyar.hu egy másik család történetéről ír, ők 2,3 millió forintot fizettek ki az irodának, de el sem jutottak Törökországba.

A nyolcfős családdal az iroda múlt héten közölte, hogy ha nem fizeti be a teljes nyaralás összegét, akkor törölhetik őket, és még a foglalót is elbukják, ami több száz ezres tétel. Pedig ekkor már valószínűleg tudta az iroda, hogy bajban van - mondta a lapnak a család jogi képviselője.

Elegáns hotel helyett hulló vakolat

A Blikknek egy utas, Berecz Klára azt mesélte, már az odaúton nagy volt a felfordulás, mert volt akik nagyon drága szállodába foglalták le a szállás, végül mégis egy jóval alacsonyabb színvonalú hotelbe szállították őket. "Már ekkor nagyon feszült volt mindenki és még rosszabb lett a hangulat amikor megérkeztünk és a transzferbusz sehol sem volt. Hatalmas késéssel érkeztek meg értünk és volt aki már szobát sem kapott a szállásán." Vele hétfőn közölték, hogy ki kell fizetnie a szobát.

Egy másik pórul járt utas, Csiziné Vígh Katalin  azt mesélte a Blikknek, hogy az elegáns hotel helyett egy lerobbant szállásra vitték őket, ahol hullott a vakolat. "A fürdőszobába pedig csak gumipapucsban tudtam bemenni mert a bokámig ért a koszos víz és a szemét." 

Kedden hazaérkezett a Törökországban rekedt nyaralók első csoportja az Uniqa Biztosító által finanszírozott géppel. 194 ember érkezett haza, szerdára az ígéretek szerint mindenki hazatérhet majd. 

Az Uniqa biztosító szerdán közölte, hogy szerdán összesen 569 ember térhet haza Budapestre és Debrecenbe. A biztosító megoldotta, hogy minden utas sms-ben, a családok pedig telefonon is előzetesen értesítést kapjanak az utazás körülményeiről - írta az Uniqa. Vereczki András, az Uniqa Biztosító Zrt. lakossági és kárrendezési területért felelős vezetője az MTI-nek azt mondta délelőtt tíz órakor, hogy az első géppel 219-en már meg is érkeztek.

A Green Travelként ismert Green Holidays utazási iroda vasárnap jelentett csődöt. állításuk szerint azonban nem ők, hanem a török partner a felelős. Ez az állítás viszont erősen megkérdőjelezhető, ugyanis iparági pletykák már régóta keringtek arról, hogy a gyanúsan olcsó utakat kínáló Green Travel csődbe fog menni. Erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatnak.

Rovatok