Index Vakbarát Hírportál

Gusztustalan Facebook-üzenetekkel zaklatják az egyik veronai áldozat édesanyját

2017. július 6., csütörtök 07:09

A zsidó kölkeitek megdögléséből is pénzt akartok, nektek semmi sem elég? Büdös rotvadék zsidó banda"

- többek között ez olvasható az egyik veronai áldozat édesanyja által közzétett Facebook-üzenetben.

Sipos Szilvia 15 fotón mutatja be posztjában, hogy február óta miként zaklatja Gipsz Jakab néven valaki. "Remélem szépen lezajlott az anyák napja és a tanév záró" - utal elhunyt gyerekére a zaklató rengeteg szmájli közepette. (Gipsz Jakab mindig új felhasználói fiókot nyit, ugyanezen a néven, ha Szilvia blokkolja.)

Az elkeseredett nő a posztban azt írja, hogy rendkívül kevés információja van a nyomozásról, illetve arról, hogy a vizsgálat milyen eredménnyel zárult, és mindezek felett még ezt a rettenetes zaklatást is el kell szenvednie: "Lassan fél éve, hogy megtörtént az életünk legszörnyűbb éjszakája, reggele! Megtörtént az a baleset, ahol meghaltak gyermekeink, akik az élet értelmét jelentették nekünk, akik a világon a legfontosabbak voltak számunkra! Meghaltak, elégtek!!! Meghaltak, pedig élni akartak! Céljaik voltak, terveik, tele voltak élményekkel! El akarták mesélni, haza akartak érni! Felszálltak egy buszra, biztonságban érezve magukat, mert ott vannak a felnőttek, akikben megbíztak, hogy ők biztosan hazajutattják őket, hiszen anya és apa is beleegyezett, utánanézett, megbízható a busz, elmehetek a sítáborba, de ott okosan, óvatosan, vigyázzak magamra!" - fogalmaz.

Egy másik szülő még májusban hasonlóan felháborodottan beszélt az Indexnek , azt mondta, hogy nem kapnak érdemi információt arról, hogyan áll a hat hónapja indult eljárás, milyen fejlemények vannak a hazai vagy az olasz nyomozásban. 

Sipos Szilvia az Indexnek azt mondta, nemcsak őt, hanem még két érintettet zaklat hasonló szövegekkel a Gipsz Jakab álnevű személy. Mindegyikük feljelentést tett az ügyben áprilisban a rendőrségen, három hónapja folyik a nyomozás a Facebookos zaklatás miatt.

A baleset január 20-án éjjel történt, a buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr. A szerencsétlenségben tizenheten életüket vesztették.

Rovatok