Index Vakbarát Hírportál

Sehogy se akar elkészülni a Tisza-híd

2017. július 19., szerda 09:02

Fél óráról bő másfél órára nőtt az útidő Szeged és Hódmezővásárhely között, miután ismét felújítási munkálatok lassítják a forgalmat az algyői Tisza-hídon – írta meg a Délmagyarország. A lap szerint az elmúlt öt évben rendszeresen karbantartási munkálatok korlátozták a hídon a forgalmat.

Ezúttal padkarendezést és érzékelőtelepítést végeznek, félpályás útlezárással, ami miatt a 30 kilométeres távolságot annyi idő alatt lehet megtenni, amennyi idő alatt Budapestre is fel lehet érni Szegedről.

Ráadásul a híd már régóta borzolja a kedélyeket az ott kifogásolhatóan elvégzett munka miatt. Először garanciában cserélte a kivitelező a rossz vízzáró réteget, amely miatt hamar kátyúk jelentkeztek az utakon. 2012 márciusában kijavítottak egy 30 méteres szakaszt, utána 2013 őszén is jött egy hónapnyi munka.

2014 nyarán két hónapig volt garanciális javítás miatt forgalomkorlátozás, 2015-ben a 47-es út felújításakor zárták le felerészben a hidat, majd szalagkorlátot cseréltek a 44 éves hídon.A Magyar Közút Zrt nem árulta el a lapnak, mi kell ahhoz, hogy a hidat több éven át, egyfolytában használhassák az autósok.

Rovatok