Index Vakbarát Hírportál

Hihetetlen: Két év késéssel talán mégis hazahozzák a Sámándobot

2017. július 28., péntek 18:41 | aznap frissítve

Megérkeztek Karcagra a milánói világkiállítás magyar pavilonjának első darabjai, írta meg az MTI. Ezzel záródhat a Sámándob három éve kezdődött kálváriája. 

Karcag polgármestere szerint a Kárpátok-Alpok Zrt. elkezdte a milánói pavilon bontását és a terület rendezését. A várhatóan több hónapig tartó munkálatok alatt körülbelül negyven kamionnal fogják hazaszállítani a pavilon részeit.

Ezzel újabb jelentős pénzekhez juthat Orbán Viktor egykori kultuszminisztere, a sorozatos botrányok után leváltott Szőcs Géza, aki a cég igazgatósági tagja.

Fun Fact

A Zrt. felügyelőbizottsági elnöke a közelmúltig a kormány összeesküvés-elméleti szakembere, Nógrádi György volt. Az ő felesége állíthatta ki az állami pénzen bérelt kastélyban az amatőr festményeit, írtuk meg a Szőcs Géza mutyijait feltáró cikkünkben.

A Sámándobnak a tervek szerint egyébként már rég állnia kellene, igaz, a késés csak a hagyományokat folytatja. A milánói világkiállítás magyar pavilonja ugyanis az eltitkolt hibák, a hibák elhárítására küldött újabb és újabb állami milliárdok, és a követhetetlen háttérbizniszek története.

Címszavakban erre költött el nagyjából 5-6 milliárdot a kormány. A számolatlanul és különböző jogcímeken adott támogatások miatt a pontos összeg nehezen meghatározható:

A Sámándobot az Index a helyszínen tekintette meg, annak ellenére is, hogy Szőcs Géza hivatal igyekezett minket távol tartani. A jelenséget látva mi azt írtuk: A 21. század hét magyar főbűnének állítottunk itt emléket.

Szabadidős élménypark lesz XDDDD

Ha egyszer elkészül, a Sámándob része lesz a strandfürdővel szemben lévő Erzsébet-ligetben kialakítandó turisztikai és szabadidős rendezvényparknak, állította a polgármester.

Azt még az MTI is megemlíti, hogy nem tudható, mikor állítják fel a pavilont, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Karcag és térsége országgyűlési képviselője azonban még tavasszal azt mondta, hogy várhatóan jövőre kezdődhet meg az építkezés.

Elhiszi, hogy végül hazahozzák a Sámándobot?

  • 1057
    Még évekig megy a huzavona, és aztán mindenki elfelejti
  • 266
    Igen
  • 90
    Sosem kerül Magyarországra

Rovatok