Index Vakbarát Hírportál

Milyen az élet Orbán alatt? - kérdezi a New York Times

2017. július 28., péntek 16:09 | aznap frissítve

Cikket írna a New York Times arról, hogy milyen érzés egy olyan EU-s országban élni, amely közben háborút folytat az EU értékei ellen. Ehhez adott ki felhívást a lap, magyarul és lengyelül is megjelentetve az alábbi szöveget.

Lengyelország és Magyarország kormányai egyre inkább ellentétbe kerülnek az Európai Unió politikájával. Vezetőiket sokan vádolják azzal, hogy meggyengítették a demokratikus fékek és egyensúlyok rendszerét, megpróbálták az ellenzéket elhallgattatni valamint olyan intézmények függetlenségét korlátozni mint az igazságszolgáltatás. Válaszul Brüsszel példa nélküli szankciókkal fenyeget.

A figyelmeztetések dacára Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban és Orbán Viktor Magyarországon továbbra is folytatja politikáját, sokak szerint a demokratikus értékek rovására, valamint az Uniót létében fenyegetve. A politikai feszültség ellenére az uniós tagság továbbra is népszerű a lakosság körében.

Magyarországon vagy Lengyelországban lakik? Ossza meg velünk véleményét az ország uniós kapcsolatairól. Válaszát közzétehetjük egy jövőbeli New York Times anyag részeként.

Ha úgy érzi, van mondanivalója a NER-ről, és annak munkájáról a nemzetközi közönségnek, kattintson ide, ahol kitöltheti a kérdőívet.

Rovatok