Index Vakbarát Hírportál

Annyira meleg lesz, hogy csak na

2017. július 31., hétfő 08:19

Nem működik a klíma a szerkesztőségben, ezért nehezen írom le ezeket a sorokat. Pedig egy fontos, mindenkit érintő témáról, az időjárásról van szó.

A bőrünkre megy a játék.

Nehéz így, légkondi nélkül a frontvonalból írni, tudván, érezvén, hogy közeleg az apokalipszis. Amit majdnem elipszisnek írtam, mert annyira elviselhetetlen már most a levegő, hogy alig bírok írni. Pedig semmi rendkívüli nincs, csak a nyár teszi a dolgát.

De hagyjuk a szócséplést, a szómágiát, a mellébeszélést, a bullshitet, ami csak időhúzásra jó! Nem azért klikkelt a Kedves Olvasó, hogy hülyeségeket olvasson, hanem a tényekre kíváncsi. Az időjárásra.

A prognózisra. 

PROGNÓZIST! PROGNÓZIST! PROGNÓZIST! - skandálja lélekben most mindenki.

Hát legyen!

Ha rámegyünk az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjára (feltéve, ha még van annyi erőnk ebben a nagy melegben), akkor láthatjuk, hogy sárgába borult az országtérkép. Ez tudományosan azt jelenti, hogy mindenhol gatyarohasztó meleg lesz.

Kora délelőttig a Dél-Alföldön még lesznek felhős területek, és záporeső is előfordulhat. Napközben alapvetően napos, gyengén felhős idő várható, de elsősorban a Dunától keletre sok gomolyfelhő képződhet, és a középső országrészben egy-egy helyen záporeső is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között alakul.

Az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő estére 21, 27 fokra hűl le a levegő.

Rovatok