Index Vakbarát Hírportál

Budai Gyula még azt is letagadná, hogy Orbán polgári körei kormányközeliek

2017. augusztus 1., kedd 23:02

Még tavaly októberben kapott 320 millió forintot az állami Hungarocontroltól az a Szövetség a Nemzetért Alapítvány, amely az Orbán Viktor által 2002-ben életre hívott polgári körök fenntartásáért felelt. Ez a szervezet állt a Polgárok Háza, illetve az Orbán Viktort és egykor Vona Gábort is soraiban tudó Szövetség a Nemzetért Polgári Kör mögött.

Most, fél év elteltével egészen furcsa magyarázatok kezdtek el sorakozni a támogatást illetően, derül ki az RTL Klub riportjából.

Egyrészt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Demeter Márta független képviselő kérdésére egy írásbeli válaszban azt közölte, hogy a Hungarocontrol tíz éve működtet egy programot a légiforgalmi irányítás népszerűsítésére, a 320 millió forint pedig - állítja a tárca -

kizárólag ezt a célt szolgálja.

Az alapítvány 2016-os beszámolója szerint amúgy tavaly a népdalkörtől a jógatanácsadásig sok mindent csináltak, de légiirányítást pont nem népszerűsítettek. Persze lehet, hogy idén belehúznak.

Az RTL Klub riportjában az is elhangzott, hogy még az alapítvány független könyvvizsgálója is kifogásolta a támogatást, azt írva, hogy "csaknem kizárt, hogy a támogatott a támogató Társadalmi Felelősségvállalás Programjával meghatározott célokkal összhangban (...) használja fel" a pénzt.

A csúcspontot azonban Budai Gyula fideszes képviselő érvelése jelentette a sztoriban, aki a tévé kérdésére azt mondta, 

hogy mi a kormányközeli meg mi nem, ön szerint a polgári körök kormányközeliek, mások szerint nem kormányközeliek, én azt gondolom, hogy a Hungarocontrol azt támogat, akit akar.

Egyébként az alapítvány kuratóriumi elnöke most épp László Tamás fideszes országgyűlési képviselő.

Rovatok