Index Vakbarát Hírportál

A repülőn hagyta laptopját a nemzetbiztonsági bizottság elnöke

2017. augusztus 1., kedd 08:36

Madridban a repülőgépen felejtette a laptopját  Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnöke, írja a Magyar Idők. A készüléket – amelyen államtitkok és minősített dokumentumok lehettek – csak órákkal később, a nagykövetség segítségévél tudta visszaszerezi.

Molnár még a húsvét előtti héten utazott a spanyol fővárosba. A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke már leszállt a repülőgépről és a terminálban tartózkodott, amikor észrevette, hogy hivatali laptopját a repülőn hagyta. Hiába próbált visszajutni a gépre, nem sikerült neki, a magyar nagykövetség segítsége kellett hozzá.

A konzulátus közbenjárásával végül visszakerült Molnár Zsolthoz a laptop, ami így is órákra felügyelet nélkül maradt. 

Kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában megerősítette a hírt, hogy a laptopját pár hónappal ezelőtt egy időre elhagyta. Elmondása szerint 

a laptopon minősített információt nem tárolt, és a gépet több kód is védte.

Az MSZP elnökségi tagja beszélt a műsorban Botka Lászlóval való konfliktusáról is. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje árulónak nevezte Molnárt, aki Botkával ellentétesen nyilatkozott a párt szövetségi politikájáról. Molnár szerint baráti hangulatú beszélgetésen kompromisszumra jutottak az MSZP miniszterelnök-jelöltjével – írta az MTI.

Rovatok