Index Vakbarát Hírportál

Vizsgálat indult a budakalászi idősek otthonában, ahol több bentlakó meghalt

2017. augusztus 3., csütörtök 15:42

Vizsgálatot indított a Szentendrei Járási Hivatal és a Budapest Főváros Kormányhivatala a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában, ahol a napokban három idős ember meghalt és további hét megbetegedett, írja az MTI. 

A két hivatal népegészségügyi szakemberei megkezdték a járványügyi és élelmezés-egészségügyi vizsgálatot az idősotthonban észlelt hányásos, hasmenéses megbetegedések miatt. Az ott élők közül tízen lettek rosszul, három idős ember pedig meg is halt, bár azt egyelőre nem tudni, hogy a halálesetek összefüggésbe hozhatók-e a gyomor-bélrendszeri megbetegedésekkel.

A betegeket kórházba szállították, a székletminták, az élelmiszer- és ételminták, a tisztasági minták begyűjtése megtörtént, laboratóriumi vizsgálatuk jelenleg is zajlik. A népegészségügyi hatóság a további megbetegedések megelőzése miatt szigorított fertőtlenítést rendelt el.

Lipterné Bierbaum Erika, az intézmény vezetője az otthon honlapján azt közölte, hogy a vizsgálatok még zajlanak, ezek befejezéséig az eseményekről nem kívánnak nyilatkozni.

Rovatok