Index Vakbarát Hírportál

Hamisan vádolta gyermeke megölésével az apát a kegyetlen gyilkos

2017. augusztus 9., szerda 10:51

Egy több mint húsz évvel ezelőtti emberöléssel vádolt libanoni férfi a bírósági tárgyaláson állította hamisan azt, hogy nem ő ölte meg az ügy egyik sértettjét, egy hét éves kisfiút, hanem maga a gyermek édesapja - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. 

A férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt 2016 februárjában emeltek  vádat. A férfi 1996 áprilisában Újpesten, különös kegyetlenséggel megölte a neki korábban szállást adó családfő feleségét és hét éves gyermekét, amiért a Fővárosi Törvényszék a férfit bűnösnek mondta ki, és ezért májusban életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte.

A vádlott az ügy tárgyalási szakaszában, valótlanul azt állította, hogy miután ő betört a házba, és megölte a családanyát, illetve megütötte a kisfiút, azután maga a családapa volt az, aki egy késsel bántalmazta a saját gyermekét, aki ebbe  halt bele.

Ezzel szemben a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy a családanyát és kisfiát a vádlott támadta meg, és a gyermek is a vádlott kitartó, brutális jellegű bántalmazásába halt bele, őt az édesapa nem bántalmazta.

A vádlott a fenti cselekményével különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta meg hamisan a családapát. Az elkövetőt az Ügyészség az életfogytig tartó fegyházbüntetés mellett  hamis vád bűntettével is vádolja, amely törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Rovatok