Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a Pintér Sándort lejáratni akaró vesztegető ellen

2017. augusztus 17., csütörtök 12:19

Folytatódik az elmúlt 20 év egyik legrejtélyesebb politikai krimije,  ugyanis vádat emeltek a férfi ellen, aki az ügyészség szerint

le akart fizetni egy ügyvédet, hogy az vegye rá a védencét, hogy az szökjön meg a házi őrizetből és Pintér Sándorról szóló dokumentumokat csempésszen ki az országból.

A férfi, Jakubinyi Róbert, aki már a 80-as években is a budapesti alvilág ismert figurája volt, a vádirat szerint még 2017 februárjában keresett fel egy budapesti ügyvédet, aki egy emberölési kísérlet miatt bíróság előtt álló férfit véd. A kérdéses védenc Tanyi György volt, szintén ismert alvilági figura, aki korábban többek között Vizovicki László szórakozóhelyeinek védelmével foglalkozott, és akit nemrég 11 év fegyházra ítéltek, amiért még még 1996 novemberében megpróbált megölni egy fogathajtót, bizonyos Lakatos Csabát a budapesti ügetőn (egész pontosan négyszer rálőtt és háromszor el is találta a férfit, aki életveszélyesen megsebesült). 

Az ügyvédnek Jakubinyi 20 millió forintot ajánlott, ha az ráveszi védencét, hogy szerelje le magáról a nyomkövetőt és szökjön meg a házi őrizetből. Tanyinak ezután külföldre kellett volna szöknie egy sor, Magyarország belügyminiszterével kapcsolatos dokumentummal. A vádirat szerint Tanyi ügyvédje visszautasította Jakubinyi ajánlatát, de az sem kizárt, hogy Tanyi maga nem akarta elvállalni a feladatot, mert nem akart összetűzésbe kerülni Pintér Sándorral és így az egész magyar karhatalommal. Márciusban Jakubinyit elfogta a rendőrség.

A történet elég zavaros, főleg az a része, hogy milyen dokumentumai lehetnek Jakubinyinek Pintér Sándorról és mit akart ezekkel kezdeni pontosan. Jakubinyi pedig mindent tagad, az ügyvédje szerint szó sem volt megvesztegetésről, se Pintérről szóló dokumentumok kicsempészéséről, védence csak polgári jogi ügyeket intézett Tanyi ügyvédjénél. Jakubinyi ellen mindenesetre vesztegetés miatt emelt vádat az ügyészség. 

Rovatok