Index Vakbarát Hírportál

Nem változott a pártsorrend augusztusban

2017. augusztus 27., vasárnap 15:25

A Fidesz támogatottsága július óta egy százalékot csökkent (ez bőven a mérési hibahatáron belül van), az MSZP-é és a Jobbiké stagnál, írja legfrissebb mérésére hivatkozva a Publicus Intézet.

A felmérésről

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 10 és 12 között, 1003 fő telefonos megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatást.

 

A kutatóintézet szerint az összlakosságra kivetítve a Fidesz támogatottsága 24 százalék, az MSZP-nek 13, a Jobbiknak 10 százalékot mértek. Az LMP és a Demokratikus Koalíció 3-3 százalékon van, a Momentum 2 százalékon áll, ezúttal az Együtt eléri el az 1 százalékot, csakúgy, mint a Kétfarkú Kutyapárt. A többiek ezalatt teljesítenek.

A legnépszerűbb politikus a pártvezetők közül a Publicus szerint Orbán Viktor, 39 százalékos a népszerűsége (havonta egy-egy százalékokat csökken), Botka Lászlóé 36 százalékos (ő három százalékot veszített júliushoz képest), Vona Gáboré 32 százalékos (kétszázalékos csökkenés), Gyurcsány Ferencé pedig 17 százalékos (egyszázalékos csökkenés).

A biztos pártválasztókról a lapban lehet olvasni.

Rovatok