Index Vakbarát Hírportál

Mától működnek a beléptetőkapuk a Deák téren

2017. augusztus 30., szerda 15:24 | aznap frissítve

Csütörtökön újabb forradalmi lépés következik a budapesti közlekedésben: átadják az első beléptetőkapukat a Deák Ferenc téri metróállomáson, írja közleményében a BKK. Egyelőre csak a  a metró Sütő utcai kijáratánál lehet a kapukkal találkozni, mert a BKK itt teszteli „éles környezetben” a működésüket.

Az utasok mostanában kizárólag mindkét irányból nyitott kapukkal fognak találkozni az állomáson.

A Sütő utcai kijárathoz összesen 10 beléptetőkaput telepítettek, melyeket – tekintettel arra, hogy mindez egy tesztidőszak kezdete –  az utasok a kezdeti időszakban mindkét irányból csak nyitott állapotban használhatnak.

Ha minden rendben megy, „néhány hetes ismerkedési időszakot követően, mikor az utasok már megszokták a kapukon történő áthaladást, további funkciók is tesztelésére kerülnek”, írja a BKK.

Mivel továbbra is szükséges a papíralapú jegyek és bérletek ellenőrzése, ezért az ellenőrzési rendszer nem változik.

A kapukról:

Az elektronikus jegyrendszer egy korszerű, könnyen és egyszerűen használható jegy- és bérletrendszer, amely az ügyfelek igényeihez rugalmasan alkalmazkodik.

A rendszer elindulásával a papírra nyomtatott jegyek és bérletek fokozatosan megszűnnek, szerepüket az elektronikus utazási kártyák veszik át.

Rovatok