Index Vakbarát Hírportál

2000-ben jelentette be, hogy eltűnt a férje, 15 év után bevallotta, ő ölte meg

2017. augusztus 30., szerda 08:36

A rendőrség lezárta a nyomozást egy eltűnés miatt indult, emberölés elkövetésének bűntette gyanújával folytatódott ügyben azután, hogy az eltűnést bejelentő feleség 15 év után bevallotta, meggyilkolta a férjét, írja a Zsaru magazin. Az ügy 34 nap híján elévült volna. A rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya éppen ezért hívta be még egyszer a nőt kihallgatásra 2015-ben, mert volt néhány gyanús részlet.

A szegvári nő 2000. december 5-én tett bejelentést, hogy a férje eltűnt. F. Szilvia sztorija szerint a férfi az egyik nap megkérte, készítse ki az útlevelét, hogy Németországba utazhasson, aztán amikor a nő hazaért, se az útlevél, se más iratok nem voltak már a lakásban, és a férfi néhány ruháját is magával vitte. Ugyanakkor a rendőrség kiderítette, hogy a férfi nem lépte át a határt, majd azt is megtudta, voltak hosszabb távú üzleti tervei, illetve hogy a nő „hűtlensége miatt” amúgy is megromlott köztük a viszony.

A férfitól a nő 2002-ben, távollétében elvált, 2007-ben pedig a bíróság is holttá nyilvánította a férfit. Amikor 2015 októberében a rendőrök behívták a nőt kihallgatásra, az ügyvédjével jelent meg, és beismerte a gyilkosságot. Ahogy elmondta, aznap Magyartés külterületén az éjszakába nyúlóan szántott, a férje pedig részegen utánament és szidalmazni kezdte. A nő erre a traktorból előkapott pajszerrel agyonütötte, a holttestet a közelben elásta, majd a pajszert is eldobta, és hazament.

Amikor a területre 2015-ben már a rendőrséggel együtt visszatértek, az időközben alaposan megváltozott környezet miatt a nő nem tudta pontosan megmutatni a holttest elásásának helyét. A lap által egyhangúnak leírt tájon fák nőttek, más fákat meg kivágtak, így hiába keresték, a holttest soha nem került elő. Mivel azonban a nő beismerő vallomást tett, és nem szenved kóros elmeállapotban, jelenleg szabadlábon védekezik.

Rovatok