Index Vakbarát Hírportál

Ellopta a milliókat, majd feljelentette magát az ügyvéd

2017. augusztus 31., csütörtök 10:00

Besétált a rendőrségre, és feljelentette magát az a városi ügyvéd, aki lenyúlta, majd elnyaralta az ügyfelei lakásvásárlásra letétbe helyezett pénzét - írja a Blikk

Közel egy hónapig hitegette az ügyvéd azt a ­fiatal párt, aki több mint 11 millió forintot helyezett el az ügyvéd letéti számláján. A pénz egy banktól felvett lakásvásárlási kölcsön volt, amit a bank eleve az ügyvéd letéti számlájára utalt, neki kellett volna azt továbbutalni az eladó felé. "Hetekig húzta az időt, hol azt mondta, hogy még nem jött meg a pénz a banktól, hol pedig azt, hogy most sajnos külföldön nyaral, így egyelőre nem tudja kiutalni az eladóknak" – mondta a Blikknek Alexandra, dr. A. ügyfele.

Amikor Alexandra a banktól megtudta, hogy a hitelt már rég kiutalta a bank, számon kérte az ügyvédet, hol a pénze. Ekkor azt mondta, hogy volt egy adótartozása, és a NAV véletlenül a letéti számlájáról vitte el a pénzt, ahol pont a pénzünk volt.  Hamar tisztázódott, hogy az adóhivatal egyáltalán nem inkasszál ilyen jellegű számlákról. Amikor ezzel szembesítette az ügyvédet, az beismerte, elköltötte az ügyfele pénzét, és kézzel sebtében kreált is egy tartozást elismerő nyilatkozatot, amiben megjelölte azt a napot, amikor megadja majd a fiatalok pénzét.

A megjelölt napon az ügyvéd nem vitte a pénzt, csak egy sms-üzenetet küldött, amiben elismerte, hogy nem tud fizetni, és feljelenti saját magát a rendőrségen. A rendőrségre mentek, ahol már tudtak az ügyről, mert valóban feljelentette magát az ügyvéd.

Legalább nyolcan estek áldozatul a kapzsi ügyvédnek, és 80 milliós lehet az teljes kárérték.

A szabadlábon védekező jogász annyit üzent a károsultjainak, hogy a bűncselekményt nem tagadja, és mindent megtesz azért, hogy mindenki visszakaphassa a pénzét.

Rovatok