Index Vakbarát Hírportál

Szilviát négy megállóban sem engedték fel az utolsó buszra

2017. szeptember 1., péntek 08:51

A 27 éves Szilvia augusztus 19-én este szeretett volna hazajutni az utolsó 55-ös buszjárattal a Közvágó­hídról, de ezt a sofőr megakadályozta - írta meg a Bors.  A busz a menetrend szerinti időnél hét perccel hamarabb ért a megállóba, ezért Szilvia csak a túloldalról látta, ahogy elmegy előtte. Az utolsó 1500 forintjából megkért egy taxist, hogy érje utol. "Már 1800-nál járt a taxióra, amikor elértük a buszt, aminek a sofőrje – annak ellenére, hogy a taxi elé állt, én pedig kopogtattam az ajtaján – egyszerűen továbbhajtott" – mesélte a Borsnak a nő.

A következő megállóig jószántából vitte el a taxis, de a buszos szándékosan a megálló előtt tíz méterrel állt meg, hogy mire odaszaladt, már mehessen tovább. A kedves taxis elvitte még egy megállót, de ott sem volt hajlandó kinyitni az ajtót. Szilvia beállt a busz elé, de a buszos rányomta a gázt, ha nem ugrik el, elütötte volna. A buszos tudta, hogy a nő nem tud máshogy hazajutni, mert az ő járata az utolsó. Végül hazavitte a taxis, akit otthon kifizetett Szilvia. A nőnek ráadásul másnap reggel hatkor indult a repülője külföldre.

Szilvia panaszlevelére augusztus 30-án reagált a járatot üzemeltető Volánbusz Zrt. A válaszlevélből kiderült, hogy a munkáltatói eljárás után menesztették a vétkes alkalmazottat.

„A kamerafelvételek sajnos igazolták a panaszát, ezért munkáltatói eljárást indítottunk az autóbuszvezetővel szemben, ennek következményeként a továbbiakban nem teljesíthet szolgálatot menetrend szerinti járatainkon” – közölte a Volánbusz. Az eset során felmerült taxi költségét a számla másolatának fejében megtérítik.

Rovatok