Index Vakbarát Hírportál

Rendőröket ütöttek a romanapon

2017. szeptember 5., kedd 00:50

Huszonhárom rendőr vonult ki szombaton a kutasi romanapra, ahol verekedés tört ki a helyiek és a rendőrök között – írta a Sonline.hu. Az erősítést a polgármester hívta ki a Somogy megyei faluba, miután arról értesült, hogy a mulatság két résztvevője a földre tepert és ütlegelt két körzeti megbízottat, akik egy utcán vizelő férfit akartak megbírságolni.

A Kaposvári Járási Nyomozó Ügyészség szóvivője a lapnak megerősítette, hogy hivatalos személy elleni erőszak ügyében folyik nyomozás. A Somogy megyei ügyészség kedd reggel közölte, hogy három férfit őrizetbe vettek, és gyanúsítottként hallgattak ki csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

„Én hívtam a megyei főkapitányságot, hogy csináljanak rendet. Nagy erőkkel érkeztek ki, elzavarták az akadékoskodókat, és egy nőt még lehúztak a rendőrökről. Szétoszlatták a tömeget, ezzel véget ért a rendezvény, többeket bevittek a kapitányságra. A tanulság az, hogy tettlegességig nem fajulhat el egy vita a rendőrökkel, legyen az roma vagy nem, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie” – nyilatkozta a polgármester.

A rendezvény egyik résztvevője Facebook-oldalán saját felvételét is közzétette a rendőrök kiérkezéséről:

A Somogy megyei hírportálnak nyilatkozott egy nem helybeli roma kisebbségi képviselő is, aki szemtanúkra hivatkozva állítja, nem verte senki a rendőröket, csak szóváltás alakult ki a bírságolás miatt, mire a rendőrök hasra fektetve bilincsbe verték a kisfia szeme láttára. „Ezután 23 rendőr vonult ki, gumibotot használva tereltek ki mindenkit a teremből.” Elmondása szerint a romanap szervezése sem volt megfelelő, a rossz idő miatt az udvar helyett a kultúrházban volt a mulatság, ahol elég hely sem volt, az illemhely megközelítése sem volt biztosított, ez vezetett a súlyos vitához is a rendőrökkel.

Rovatok