Index Vakbarát Hírportál

Megszökött egy rab, miközben átvitték a bíróságra

2017. szeptember 12., kedd 11:54 | aznap frissítve

A Police.hu híre szerint kedd délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron megyei börtön egyik fogvatartottja, akit éppen a Győri Járásbíróságra vittek volna át.

A rendőrség fogolyszökés miatt indított büntetőeljárást és elrendelte a 33 éves Zvezdovics Krisztián körözését. A rendőrség kéri, hogy akinek a férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 0680555111-es, Telefontanú zöld számát.

A Kisalföld értesülése szerint a férfi jogerős büntetését töltötte a börtönben, egy másik ügyében lett volna tárgyalása a bíróságon. A tárgyalásra vártak a bíróság udvarán, és az éppen dohányzó börtönőr egy pillanatra nem figyelt oda. Ezután már csak azt látta, hogy a vezetőszár szabadon lóg, a férfi pedig fut a sorompós kijárat felé.

A lap úgy tudja, hogy a szökésben lévő férfi a Bercsényi ligetben levetkőzött és eldobálta rabruháit. A rendőrség nagy erőkkel keresi a városban, a ruhákat kutyával szagoltatták meg, és így keresik tovább a nyomát. A hajtóvadászat most egy lakott területen kívüli erdős részen folyik.

Frissítés 14:30-kor: A bíróság közleményt adott ki az esetről, ami szerint már a tárgyalás után szökött meg a rab, miközben a börtönőrrel a rabszállító autóra vártak. A rab erőszakos bűncselekmények miatt tölti jogerős büntetését, a bíróság kedden tanúként hallgatta ki egy személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban. A bv országos parancsnoksága belső vizsgálatot indított az ügyben.

Rovatok