Index Vakbarát Hírportál

Viharos széllel vonul át a hidegfront

2017. szeptember 14., csütörtök 19:24

A viharos szél veszélye miatt adott ki riasztásokat több megyében és a fővárosban az Országos Meteorológiai Szolgálat este.

Az éjszaka folyamán egy hidegfront halad át az országon északnyugat-délkeleti irányban, hatására a szél északnyugatira fordul és egyre nagyobb területen fordulhatnak elő viharos széllökések. Az éjszaka második felétől gyorsan csillapodik a szél.

Pénteken a változóan felhős ég mellett az ország legnagyobb részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A Dunántúl nyugati részén délelőtt helyenként kisebb eső, késő este záporeső kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-23 fok lesz.

Szombaton Északnyugaton többfelé lehet zápor, zivatar, de az Alföld kivételével szinte bárhol kialakulhat záporeső. A szél délkeletire, délire fordul, többfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-28 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, majd délután délnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar. Délutántól délnyugat felől megszűnik a csapadék. Nappal a legmagasabb hőmérséklet a Tiszántúlon még 25-28, északnyugaton viszont csak 16-18 fok lesz.

Rovatok